Dé specialist in arbeidszaken in de Haarlemmermeer en omstreken

Bel voor een afspraak: 06-52421272

Bestuurders getoetst op hun geschiktheid

De eerste stap is gezet. De verantwoordelijke bestuurders voor het faillissement van energiebedrijf Econcern zijn getoetst. In de optiek van de twee betrokken curatoren hebben zij gefaald. Na het falen de strafmaat: aansprakelijkstelling en tuchtrecht. Gaat het ook gebeuren? Groen Econcern Econcern was een snel groeiend duurzaam energiebedrijf dat in Lees meer »

Integer bestuurder benoemd

KPMG mag in zijn handen klappen met het benoemen van Jan Hommen als nieuwe topman. Hij moet als niet-accountant het beschadigde imago herstellen. Door zijn voorbeeldgedrag krijgt integriteit weer handen en voeten. De oorsprong De discussie over integriteit is begonnen begin jaren 90 met minister Ien Dales van Binnenlandse Zaken. Lees meer »

We zijn meer dan ons brein

We lezen over omkoping, corruptie, fraude of mismanagement. Zeg maar de “negatieve gedragingen”, want die scoren kennelijk het beste qua nieuwswaarde. Als correctie op dergelijk gedrag zien we tal van varianten langskomen: een schikking, geldboete, berisping, ontslag tot en met morele gedragsregels. Dat roept vervolgens de vraag op: helpt het? Lees meer »

E-mail verkeer: geluidloze communicatie

Geluidloos, emotieloos en spraakloos. E-mailberichten: we checken voortdurend onze nieuw binnen gekomen e-mailberichten Je scant, scrolt, leest soms en zucht. Voor velen een bekend ritueel aan het begin van een nieuwe werkdag. Ondertussen kijk je ook nog snel naar je laatste sms-berichten en reageert met je vingers over het toetsenbord. Lees meer »

De fabel van de bijen

“Het heeft weinig met individuen te maken. Het is een mechanisme dat je altijd ziet in tijden dat het economisch goed gaat. En als het slechter gaat, wordt het toezicht strenger. Niet de mens maar de structuren, het systeem is van belang. De mens moet zich wapenen tegen de tijdgeest”. Lees meer »

De werknemer als wegwerpartikel

Het nieuwe ontslagrecht met zijn transitievergoeding en in hoger beroep kunnen gaan schiet zijn doel voorbij. Een carrousel aan flex-krachten is een antwoord op de veranderde arbeidsverhoudingen in de samenleving. Flexibele krachten wordt het vertrekpunt; de vaste werknemer de uitzondering. Werkonzekerheid wordt meer en meer regel. Een carrousel van tijdelijke Lees meer »

Rechtvaardige vertrekpremie?

Het is niet ongebruikelijk dat bestuurders bij hun aanstelling op voorhand een vertrekpremie overeenkomen. Voor het geval dat. Niets is kennelijk zo onplezierig als onvrijwillig zonder werk zitten. Media Regelmatig lezen we over leden van een Raad van Bestuur die door hun gedrag moeten vertrekken en alsnog worden beloond met Lees meer »